![]() |
Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi. |
TERAPII
TERAPIE FLORALA BACH
In 24 septembrie 1886 se nastea intr-o localitate mica langa Birmingham-Anglia, Eduard Bach.Traind in natura, a simtit vibratia vindecatoare a plantelor si ajuns medicul de mai tarziu,specialist in bacteriologie si imunologie, a cercetat starile psihice si a ajuns la concluzia ca acestea sunt direct raspunzatoare de starea de sanatate. Pe baza observatiilor sale, a elaborat un tratament pe cat de simplu, pe atat de eficient: terapia cu esente florale. - Esentele de flori nu dau nici efecte secundare, nu au nici contraindicatii, indiferent de varsta pacientului.In conceptia lui Edward Bach , sanatatea reprezinta unitatea totala intre spirit, suflet si corp, unitate care vibreaza in deplina armonie. Spiritul, sufletul si corpul formeaza un sistem capabil sa se autoregleze, sa se armonizeze atat de bine, incat poate anula, pana la anumite limite, diversele perturbari exterioare. In urma cercetarilor sale, Bach a ajuns la concluzia ca toate bolile corpului fizic se datoreaza unor stari de disconfort psihic. Timp de 6 ani, el a studiat cateva mii de pacienti, in final reusind sa defineasca 38 de stari de disconfort psihic care destabilizeaza echilibrul sistemului, favorizand aparitia bolilor. El a impartit cele 38 de tipuri de dispozitii sufletesti in 7 grupe principale. Interesanta este observatia ca multe dintre aceste stari nu erau percepute atat de acut atunci cand au fost definite (acum 60 de ani), ele fiind caracteristice mai mult omului modern.
1. Teama - panica; teama de lucruri sau fiinte concrete; teama neprecizata; teama de a pierde controlul asupra propriei persoane; teama pentru altii. 2. Nesiguranta - lipsa sigurantei de sine si a discernamantului; incapacitatea de a decide intre doua posibilitati; descurajarea si indoiala; pierderea sperantei; lipsa fortei de a face fata unor pretentii spirituale; incapacitatea de a recunoaste propria teama de viata. 3. Lipsa interesului fata de prezent - prea multa visare, prea putina energie pentru intentiile concrete, distragerea atentiei de la scopul propus; cramponarea de trecut; resemnarea; epuizarea; prea multe ganduri care "bantuie" mintea; accesele de melancolie (tristete); incapacitatea de a invata din lectiile vietii. 4. Singuratatea - tendinta puternica de retragere din viata sociala; nerabdarea (dorinta de a face totul de unul singur din cauza nerabdarii); nevoia acuta de societate si de comunicare. 5. Suprasensibilitatea pentru idei si influente - nevoia exagerata de armonie; vointa proprie prea slaba; devierea prea usoara de la deciziile proprii; predispozitia pentru invidie, gelozie, razbunare. 6. Lipsa de curaj, disperarea - constiinta scazuta a propriei valori, senzatia de ratare; senzatia de culpabilitate, disculparea permanenta; senzatia de suprasolicitare; atingerea limitei incarcarii sufletesti proprii, disperarea totala; suferinta puternica datorata unor imprejurari exterioare sau ca urmare a unor socuri; autovictimizarea; momentele de slabiciune ale naturilor puternice, curajoase, luptatoare; nevoia de purificare spirituala. 7. Grija exagerata pentru binele altora - preocuparea exagerata pentru viata celor din jur; incercarea de a impune celor din jur principiile si convingerile proprii; convingerea puternica privind iscusinta proprie si necesitatea de a conduce sau a influenta pe cei din jur; cautarea continua a binelui, dar observarea permanenta a raului; rigurozitatea in conducerea vietii si pretentiile exagerate de la sine.
Plantele trebuie urmarite de la faza de rasad pana cand ajung la maturitate deplina. Conditiile de crestere nu trebuie influentate deloc - fara ingrasaminte, insecticide etc. Pretentiile sunt foarte mari. Uneori, nu se pot obtine esentele florale ani la rand. De exemplu, in unii ani, chiar cand plantele ajung la maturitate, ploua o saptamana intreaga sau cerul este acoperit de nori si nu se pot recolta. Interesant este faptul ca si culegatorii de flori au o conduita anume. Ei procedeaza la fel ca pictorii de icoane: inainte de recoltare, fac o pregatire spirituala deosebita, prin post si rugaciune. De asemenea, sunt de luat in considerare si alti factori de care depinde calitatea esentelor: fazele Lunii, influenta energetica a locului, umiditatea atmosferica etc. De aceea, nu oricui ii este la indemana sa realizeze esente Bach . Dupa care se extrag principiile active prin metode foarte pure : Una din ele este metoda Soarelui : Se recolteaza numai florile, se pun in farfurii de sticla, in apa de izvor si se lasa la soare cateva ore. In acest fel, apa preia vibratia lor. Alta metoda este fierberea aprox 30 minute daca se recolteaza in anotimp fara soare puternic afara. Alta metoda este recoltarea vibratiei cu pipeta ,prin depunere de picaturi pe plante foarte sanatoase Pentru ca aceasta vibratie sa nu fie afectata de eventuale microorganisme care s-ar putea dezvolta in masa lichidului, se adauga o anumita cantitate de alcool de cereale si se obtine o esenta-mama. Din cele 38 de plante folosite in terapia Bach , doar jumatate se gasesc in flora tarii noastre.
|
---|